Nieuws en berichten

Op naar de Bankastraat!

We gaan, zoals gezegd, weer verhuizen! Maar wel naar de mooiste plek in het Reeland. Met ingang van 14 oktober (a.s. zondag) zullen we elke zondag bij elkaar komen in de nieuwe ‘BijBosshardt’ aan de Bankastraat 158, onderin zorgcentrum de Linde van het Leger des Heils. Er wordt op dit moment nog wat verbouwd, maar uiteindelijk een heel mooie ruimte, waar we goed in kunnen. Samen met ‘BijBosshard’ zullen we hier ook doordeweeks meer ruimte hebben om activiteiten te organiseren.

We hopen u snel te zien aan de Bankastraat!

Alpha cursus van start

In september is het weer zover: de Alpha Cursus gaat van start.

Net als vorige jaren is er weer gelegenheid om met elkaar te ontdekken of er meer is in het leven. 10 dinsdagavonden en een zaterdag ontmoeten we elkaar, eten we met elkaar en bespreken we levensvragen. 

De cursus is gratis, inclusief de maaltijd. Dit jaar nieuw: een open avond op dinsdag 4 september, waar je mee kan eten, luisteren naar ervaringen van eerdere deelnemers en sfeer kan proeven. Welkom om 18:30 uur in de speeltuin Oosterkwartier aan de Meerkoetstraat 50 A in Dordrecht.

Voor meer info zie www.alpha-cursus.nl of mail naar kruispuntreeland@nazarene.nl.

We gaan verhuizen! (2 keer zelfs…)

Na een aantal jaren in de Regenboog gaan we ongeveer half oktober verhuizen naar de Linden aan de Bankastraat. Daar zal een ‘Bij Bosshardt’ gaan starten, waar wij op zondag de ruimte zullen gebruiken. Er moet alleen nog veel verbouwd worden, dus vanaf 19 augustus zullen we uitwijken naar Bonfire (Bonifatiuskerk) aan de Wijnstraat 117 in Dordrecht. Zelfde dienst, zelfde tijden, iets andere maaltijd, maar nog steeds van harte welkom!

Op 19 augustus is de eerste dienst in Bonfire, om 10:30 uur koffie, om 11:00 uur dienst. Bericht over de verhuizing naar de Linden volgt. Tot 19 augustus komen we natuurlijk gewoon in de Regenboog bij elkaar.

Vierde Alpha cursus van start

Vanaf dinsdag 26 september organiseert het Kruispunt Reeland voor de vierde keer een Alpha-cursus. De vorige edities waren goedbezocht en de deelnemers waren enthousiast! Alpha is een cursus waarin op een ontspannen manier gekeken wordt naar de basisprincipes van het christelijk geloof. In 9 dinsdagavonden en 1 hele zaterdag wordt stilgestaan bij onderwerpen als ‘Wie is Jezus’, ‘hoe zit het met de Bijbel’ en ‘waarom de kerk’? Elke avond begint met een heerlijke maaltijd, waarna een inleiding volgt op een thema en er in kleine groepen nagepraat wordt. Deelnemers leren elkaar snel beter kennen en de sfeer is prima! Heb je vragen over het leven? Over geloven en spiritualiteit? Ben je nieuwsgierig naar wat christenen eigenlijk geloven? Doe mee!

De cursus is gratis en toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar en zal gehouden worden in het gebouw van speeltuinvereniging ‘Oosterkwartier’ aan de Meerkoetstraat 50 A in Dordrecht. Meer informatie over Alpha kun je vinden op www.alpha-cursus.nl. Opgeven kan op de site, maar je mag ook het contactformulier hier gebruiken of een mail sturen naar kruispuntreeland@nazarene.nl. Voor vragen kun je ook op dat adres terecht of bellen met 06-41216728.

Alpha cursus van start

Op 12 oktober starten we weer met een Alpha cursus in speeltuin Oosterkwartier aan de Meerkoetstraat 50 A. Een ontspannen cursus waarbij er alle ruimte is om levensvragen te stellen. U zult vast de posters alpha-logo-rood-1met Bear Grylls wel gezien hebben, voor hem is de Alpha het begin van een heel nieuw avontuur geworden: een avontuur met God. Negen woensdagavonden en een zaterdag samen eten, luisteren en praten. Voor iedereen vanaf 18 jaar. Opgeven via contactformulier op de site of kruispuntreeland@nazarene.nl

Alpha-cursus | Maak kennis met het christelijk geloof

Volwassendoop 26 juni

imagesOp zondag 26 juni zullen 5 mensen zich laten dopen, 3 uit het Kruispunt en 2 uit onze moedergemeente in Crabbehof.

Zij volgen Jezus na, die zichzelf ook liet dopen. Dopen is een eeuwenoud gebruik, het staat symbool voor een nieuw leven door Jezus. Je gaat onder water en komt weer boven als een ‘nieuw’ mens.

Wil je er ook wel eens bij zijn? Om 09:00 uur in de Merwelanden, bij het strandje naast de tweede parkeerplaats links. Van harte welkom, ook in de dienst daarna, waar de dopelingen iets over hun keus zullen vertellen. 11:00 uur in basisschool de Regenboog.

https://www.google.nl/maps/place/51%C2%B048’33.9%22N+4%C2%B046’01.5%22E/@51.8094047,4.7659777,18z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2!3d51.809403!4d4.767072?hl=nl

 

Diensten in maart

De volgende diensten zijn er in maart in het Kruispunt:

6 maart:  Paul VelTromp

15 maart: Michel Meeuws

20 maart: Erik Gielen

In de week tussen 21 en 26 maart is de stille week voor Pasen. Samen met onze gemeente in Crabbehof zullen er in de avond diensten worden georganiseerd in de Stefanuskerk.

27 maart: Paasdienst met Bas Breekveldt

Diensten in februari

7 februari: Michel Meeuws, avondmaal

14 februari: Bas Breekveldt

21 februari: Erik Gielen

28 februari: Spreker Arjen Catsburg, Jacco Verwoerd leidt de dienst

Alle diensten beginnen om 11:00 uur. Daarvoor is er koffie, na de dienst is er een maaltijd waarbij iedereen welkom is.

Kerst in het Kruispunt

Op Eerste Kerstdag, 25 december, zullen we de geboorte van Jezus vieren met een bijzondere dienst en maaltijd. We gaan die twee namelijk combineren! Terwijl we met z’n allen aan tafel zitten zal er van alles te zien en te doen zijn, waarbij het kerstverhaal natuurlijk centraal staat! De kinderen zullen een belangrijk aandeel hebben, maar ook anderen.

En tijdens de dienst, maar ook achteraf, zal er wat lekkers zijn. Ontspannen, feestelijk ontmoeten en kerst vieren. Van harte welkom voor iedereen, om 10:30 uur is er koffie met wat lekkers, om 11:00 uur begint de dienst in de Regenboog.

kerstster2

Het Kruispunt gaat verhuizen

Binnenkort wordt de Ambachtschool aan de Reeweg verbouwd. Daarom was vandaag zover: onze laatste bijeenkomst in de Werkplaats-Oost. Maar gelukkig hebben we al een andere locatie waar we bij elkaar kunnen komen!IMG_20151111_145133

Zondag 29 november zullen we voor het eerst bij elkaar komen in basisschool de Regenboog, aan de Dr.L.L.Zamenhoflaan 27. Daar is voldoende ruimte om dienst te houden en samen te eten en elkaar te ontmoeten. Er is een mooi speelplein voor de kinderen en het is makkelijk te bereiken. IMG_20151111_142047